Завдяки новітньому комплексу РЕБ можливості F-16 наблизяться до літаків п’ятого покоління

Завдяки новітньому комплексу РЕБ F-16 наблизиться до літаків п’ятого покоління F-16 на випробувальному полігоні передпольотної інтеграції боєприпасів та електронних систем (J-PRIMES) на авіабазі Еглін. 2021 рік. Фото: Повітряні сили США

Понад 2000 літаків F-16 літають по всьому світу, і сучасні засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) дозволять зберегти їхню актуальність ще на довгі роки — у США завершили передпольотні випробування AN/ALQ-257 Integrated Viper Electronic Warfare Suite (IVEWS).

Про що повідомила пресслужба американської корпорації Northrop Grumman.

В ході серії суворих випробувань AN/ALQ-257 IVEWS була піддана точно відтвореним складним загрозам радіочастотного спектра у безеховій камері J-PRIMES.

Система продемонструвала здатність виявляти, ідентифікувати та протидіяти передовим радіочастотним загрозам, одночасно безпечно працюючи з іншими системами F-16.

Успішне завершення цього етапу дозволяє розпочати льотні випробування AN/ALQ-257 IVEWS.

AN/ALQ-257 Integrated Viper Electronic Warfare Suite (IVEWS) AN/ALQ-257 Integrated Viper Electronic Warfare Suite (IVEWS) використовує надширокосмугову архітектуру для протидії передовим радіочастотним загрозам. Фото: Northrop Grumman

AN/ALQ-257 Integrated Viper Electronic Warfare Suite (IVEWS) розроблено, щоб надати F-16 можливості електронної боротьби нарівні з літаками п’ятого покоління, значно підвищуючи живучість у складних операціях із перевантаженим електромагнітним спектром.

Його ультраширокосмуговий набір може виявляти, ідентифікувати та протистояти передовим радіочастотним загрозам, включаючи системи міліметрового діапазону. Повна сумісність між імпульсами IVEWS і радаром AN/APG-83 SABR AESA забезпечує безкомпромісну роботу. У 2019 році його було обрано як програму рекордів США для радіоелектронної боротьби F-16.